2009-04-30 @ 23:47:28
torsdag.

Godkvälls,

Sitter i Bergsjö nu och ska snart göra natten. Var ute på långnäs som vanligt med alla grannar och kollade på majbrasan och hade de mys tills alla vuxna här ute tog fram spritflaskorna och så gick allt på styr som vanligt när det gäller våra kära grannar. Fast man är rätt så van att de gillar att prata mycket när de har fått i sig lite förmycket, vissa har lite svårt med spriten faktiskt. Det är väl hit man kommer att bo om några år när mamma och pappa har flyttat ner, men det blir nog grejer de :)
Vi fick iaf god soppa efteråt och lite bröd, sen drog jag, robin och victor hem hit och har suttit och kollat på en massa bertklipp :D

Jag körde ju ner också idag, och trott eller ej men det gick faktiskt riktigt bra. Imorgon tror jag att det blir en tur bort på golfbanan och slå lite sen får man väl se vad  dagen bjuder på.

Nu ska jag gå upp och kolla vart victor tog vägen, inte vill jag sitta här nere själv.







ma höres.

/china.

2009-04-29 @ 22:55:49
onsdag

Godkväll,


Vilken match mellan sverige och usa, lite roligt att samtliga lhc spelarna gjorde en bra match också (:
Iaf, dagen har bestått av jobb till kvart i fem, sen har jag och lillbrorsan vart ute och hoppat studsmatta någon timme, det var ju så himla fint väder hela dagen idag!  Blev ju också en golftävling här på gräsmattan såklart när man inte har nått annat att göra. Kvällen avslutades med lite bilkörning som vanligt, för en gångsskull ville victor med också, lite smått nervös över att jag ska krascha ^^

Imorgon ska jag ner till arbetsförmedlingen vid halv 11 och vara på nått basinformation där, får väl se hur intressant det blir. Sen hade jag tänkt svänga förbi två affärer och köpa två klänningar som jag såg i en tidning som var helt sjukt fina! De blir kalas i sommar.
Sen när mamma har slutat kör vi söderut till hudiksvall och sommarstugan, brukar alltid vara där på sista april så det blir kalas. Jag ska ju också få köra ifrån sundsvall och ner till hudik, så man får väl se hur det går ^^ haha.

Nu ska jag ta och lägga mig och läsa aftonbladet.


ma höres.

/china.

2009-04-28 @ 20:25:50
tisdag.


Dagen skulle börja med en powerwalk med pappa i morse, men sängen hade fått nya lakan igår och var sådär mysig och så regnade det lite ute så ingen av oss var väl sådär super pepp på att ge oss ut, vilket resulterade i lite mera sovning för min del och en längre stund för pappa vid datorn ^^
Hade också problem med ögonen imorse när man skulle försöka sig på att sätta i linserna, vilket efter 15 minuters försök blev en lins i högra ögat och den andra i toaletten! 
Har haft pisseont hela dagen så jag ock pappsen fick ta oss en tur ner på stan till kära optikern så att jag fick kolla om det var nått skumt inne där, vilket det inte var utan det kan ha att göra med att lillbrorsan har smittat mig och det är en början på en förkylning som visar sig.

Var också uppe på körskolan och skrev in mig, 1200 kronor fattigare är man ett steg på vägen och det känns väl helt okej förutom i plånboken.
Fick låna en lins av pappa ikväll nu när jag och mamma skulle ut och köra, kunde ju inte köra och blunda med ett öga liksom :P  ne jag fick ta en av pappas endagslinser med större styrka än vad jag har på mina månadslinser, men det gick helt okej faktiskt.
Sitter just nu och diggar nån låt på norska, hittade den på en sida och den är riktigt bra faktiskt, haha.
Har också kollat runt lite flygpriser till spanien och det ser ut att bli ganska billigt faktiskt (:

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen ta och läsa lite i körskoleboken.

ma höres.

/china.

2009-04-27 @ 20:12:34
shopping


Vad har jag att bjuda på idag må man tro?
Jo nere på stan hittade man ju både det ena och det andra ska ni tro, ett par skor och två t-shirts och en klänning till det braiga priset 49,50. Snacka om att jag hittade toppengrejer. Hittade ju såklart också 3 klänningar till och en kjol, men de kanske kommer hem i veckan istället, vill ju liksom inte se ut som värsta shopparen med så mycket i påsarna (:
Man hade ju också fått löning på kontot vilket man tackar och bugar till, så mycket roligare det är att gå på stan när man har pengar!
Nu ikväll har jag och mamma vart ute på en långrunda med bilen, och jag är så stolt över mig själv att det går så bra :) Sååå glad jag blir efteråt. Imorgon ska jag och pappa på körskolan och fixa lite.

Nu väntar glass och mammas kladdkaka, ibland är hon allt bra snäll hon.

ma höres

/china.


2009-04-27 @ 11:50:19
måndag

Tjoflöjt.

Hemkommen efter 4 kanondagar i sundsvall. Blev en massa jobb och en massa gratismat. Najsiga killar var det där också som ville att vi skulle följa med ut, vilket dom tyvärr fick dissen på ^^
Träffade också bästaste maria i lördags, blev lite godis och robinson hemma hos henne :) Sen blev de hem till GB johan och lira lite guitar hero world tour.
Ifedags öppnade monki här hemma, så nu ska jag åka ner på stan en sväng i detta osköna väder, nyss spöregnade det här, tråååk.

/china

2009-04-23 @ 10:21:10
mot sundsvall

Morsning,

Upp vid halv 8 idag och fixade klart allt, bosse kommer om 45 minuter och hämtar mig sen åker vi väl ner till hans godisaffär och fixar lite innan vi drar iväg lite söderut mot sundsvall. Det är hur mycket grejer som vi ska ha med oss, 18 sorters olika kulglassorter *3, en mjukglassmaskin och så en massa olika godisremmar på det. Undra om GB kör dit de med deras lastbil? Annars vete jag ju tusan hur vi ska göra med allt, fast det där har nog bosse redan fixat tror jag (:
Ska faktiskt bli rätt så najs att åka..blir ju som en försäsong till yran så att säga ;) Tänk va grym jag ska vara på yran då nu när jag får träna en massa haha. Kommer bli kungen på att göra mjukglass och göra kulglassar. ^^
Nästa vecka ska jag också skriva in mig på körskolan, blir kära reveljens här uppe, det är ju nära och bra.

Nu må jag gå ner och ta mig i kragen lite.

ma höres.

/china.


2009-04-23 @ 10:10:34
tisdag

Morsning,

Vad har de hänt för roligt i mitt liv kan man ju fråga, och det värsta är ju att just nu så händer det inte speciellt mycket trist nog!
Jobbat hela dagen och skulle igentligen ha tagit mig en springtur nu, men hjärnan är död och huvudvärken kommer krypande så jag tror det inte blir någon träning för min del idag.
Mamma ville att hon och jag skulle ut och köra sen, så det blir att slänga i sig en ibumetin om det ska gå vägen.

På dagiset idag kom en av förskolelärarna från en av de andra avdelningarna fram till mig och berättade en sak.
Hon hade haft utvecklingssamtal med en kille på 3 år där hon ställde frågor som vad han tyckte mest om att leka på dagis och vems han bästa kompisar var. När hon frågade honom om vems han bästa kompisar var sa han ; Hugo ( hansstorebror) Ivar, Anki ( min mamma) och Emma ( jag). Han tycker väldigt mycket om att leka med mig tror jag. Det roliga är ju att både jag och mamma är hans bästa kompisar. Han dissar sin tvillingbror och alla andra killar på hans avdelning. Sötunge som han är! :)


ma höres.

/china

2009-04-20 @ 17:47:14
måndag.

Aloha,

Nattsömnen igår var inget att hänga i julgranen precis, trots att man ligger och slappnar av så känns det som man får elchockar i hela kroppen, vilket ju gör att det känns som man inte kan slappna av. Vilket var lite jobbigt för mig igår, så jag låg där och kollade in i min vägg igår i mörkret till halv ett ungefär, när jag skulle upp vid kvart över 6 idag. Åtta timmars jobb idag och det var väl helt okej..förutom att jag fick min kära tröja nerdregglad av en liten pojke men det överlever jag nog.
Imorgon blir de jobb igen, ännu mera än idag. Får hoppas på lite mera sömn än inatt.
Ikväll blir de nog en tur med bilen, sen är det ju spårlöst vid nio, det vill jag ju inte missa.

Igår fick jag också napp på en som vill åka med till spanien, men inget bestämt än.

ma höres.

/china.

2009-04-19 @ 15:22:46
söndag.

Goddagens,

Dagen började med en powerwalk med pappa och mamma på en timma.
Sen lite käk innan vi drog ut och jag fick övningsköra en hel del, idag var pappa med också och gjorde mig osäker. Hade på sin en störtkruka( en jättegammal mopedhjälm tror jag att det är) för han ville ju vara sådär roligt som alltid, kul ^^

Var ju och kollade på skor igår med mamma, ska åka till skopunkten och köpa nått par till sommaren nu i veckan, hittade faktiskt några riktigt  fina :)
Mammas jobbarkompis ringde också nyss, hom var sjuk så jag ska jobba måndag-onsdag. Det blir najs, sen åker jag till sundsvall på torsdag vid 11 med bosse och sanna. Ska ju vara där från torsdag till söndag och jobba på en mässa :) Kommer nog bli kanon. Nu bara strömmar pengarna in! :D
Ikväll blir de grillat till middag, kan de bli bättre?

ma höres.

/china.

2009-04-18 @ 22:42:43
lördag.

Godkväller,

Idag började dagen med att mamma väckte mig, sen blev de en macka i bilen på vägen ut till golfbanan. Där tog jag, pappa och mamma en sväng och vi hittade 94 bollar :) Ganska skönt att gå på morgonen också, fastän det inte var speciellt varmt och lite blåsigt.
Vi tog sen en sväng ner på stan hela familjen och fixade pappas brillor och nya joggingskor till victor. Jag hittade också lite kläder på hm som jag ska köpa när jag fått lönen :) Det blev också en fika på edenbos sen.
Nu ikväll har vi varit på restaurang, göttans och där var på världens sötaste unge. Helt sjukt, liten och gulligt.
På restaurangen satt ju också ett sällskap på 15 norskar och åt, inte för att jag har emot norskar någonting. De är jättetrevliga och snygga men det känns ju som om det har varit mycket norskar på sistonde^^ och det blir ju lite mera exotiskt om man bara träffar dem under yranveckan sådär, det känns fel att det sitter norskar och äter bara en helg sådär :P men det kanske är så att östersund är en stad som norskar gillar^^ eller så är det helt enkelt för att det är så billigt så de åker hit och lever livet :)

Nu ska jag strax gå och sova tror jag,
Imorgon blir de körning för hela slanten :)

ma höres.

/china.

2009-04-17 @ 11:58:42
Fredag

Hello,

Sitter och äter hemmagjort pizza nu innan jag ska upp och jobba på dagis mellan 13-17.30. Får stänga där idag men det är helt lungt för mig :)
Det är helt sjukt var mycket bättre mat man äter när man bor hemma än när man bor själv, ja förutom min hemmagjorda pizza men allt annat är mycket bättre.
Ska bli najs att pappsen kommer hem ikväll också, får han vara hemma i två veckor innan han drar till Finlandia igen.

/china.


2009-04-16 @ 11:14:48
Torsdag

Hello,

Har verkligen tagit tag i det här med körkortet nu..mamma tror att jag kan hinna fixa det innan man drar till spanien och det skulle ju uppskattas så nu jädrans ska jag gå in för det här!
Igår var det bakstuga här hemma, gjorde dubbelsats med kanelbullar, och sen gjorde jag och mamma matbröd och sen avslutade jag med att göra en sockerkaka och nougatkakor, så nu har vi lite fika tills pappa kommer hem imorgon från Finland :D
Igår drog jag och mamma en cykeltur till Brunflo och tillbaka, 3 mil sisådär i racerfart också, för när man är ute med mamma kan de inte bli nått annat än racer. Men de var rätt så skönt, tog rejält i benen känner jag idag men då har man ju fått lite träning också.

Vet inte riktigt vad det blir idag, mamma jobbat och victor är i tandsbyn med några klasskompisar och har lan.
Ska nog ta en sväng och gå ut och gå men det är så kallt här, igår när vi var ute och körde vid 8 var det 1 grad, och just nu är det 2-3 grader så det är ju inget kanonväder direkt och det ser inte ut att bli nå varmare dagarna som kommer heller, trist!


ma höres.

/china.




2009-04-13 @ 22:26:45
måndag

Hello,

Blev en powerwalk med mamma på en timme innan frukost idag, var så himla skönt väder. (:
Har ju också varit sol här nästan hela dagen, så jag har suttit ute i solstolen och solat och ätit glass :P
Jag och victor fick också i uppdrag att skotta bort lite från snöhögarna som ligger kvar på gården och kasta det på gräset som har kommit fram så att det smälter bort snabbare, nu vill man ju ha bort snön.
Sen har de också blivit en sväng på gymmet nu ikväll, börjar känna att jag har fått tillbaka lite styrka igen så det är ju roligt.
Sen har jag och mamma faktiskt vart ute och övningskört, haha ja att jag skulle göra det. Men det gick faktiskt helt okej.. ja nu blev det ju inte direkt vägen utan vi körde ut i skogen så nån långskogsväg men hej så bra det gick. Ska börja köra nu hela veckan så att jag tar tag i det här på riktigt nu :)

Nu blir de sängen, för imorgon blir de powerwalk igen och sen ska fick jag uppgift av mamma att göra bullar också.




Uscha vad jag saknar det..



ma höres.

/china.

2009-04-12 @ 22:18:02
söndag.

Hellosan,

Då är man tillbaka i Östersund igen efter en helt lyckad helg i fjällen på alla sätt. Igår gjorde man ett åk, sen låg jag och solade på ett renskin uppe på vårt speciall ställe i backen hela dagen, har ju blivit sådär snyggt brun i ansiktet nu, medans kroppen är vit..mycket fint :/ haha
Idag var det inte lika roligt väder, så vi packade ihop och åkte hem istället.
När vi kom hem så packade vi upp sen drog vi up på golfbanan och gick lite, var fortfarande en hel del snö där så man kunde inte hitta så många bollar, blev väl en 25 st som vi hittade. Satt nere vid sjön och fikade en stund i solen och sen gick vi upp till bilen och åkte hem. Kom hem precis när damkronorna hade lirar klart, trist med förlust måste jag säga..

Har varit och gymmar nu ikväll..fast jag var inte så motiverad kändes de som, körde lite överkropp och mage sen ville de sig inte mera.
Imorgon ska ja ta och powerwalka lite, måste börja med det igen känner jag, fast det är ju ruskigt tråkigt att gå själv, fast jag kan ju lyssna på musik (:

Jag ska också sluta äta godis, ska göra ett uppehåll på ett år hade jag tänkt, får man se om det blir någon skillad.. iaf i plånboken! :)

Nu ska ja gå och lägga mig,

ma höres.

/china.

2009-04-10 @ 22:22:15
Hovdestörten.

Hello alla,

Idag har de varit tävligt för min del hela dagen, störtloppstävling för den delen alltså. Hela familjen åkte..fast inte pappa då eftersom han är i Finland.
Vi startade inte förän vid 13 då det var ganska smörigt, men vi hade vallat med superglider och jag tog mammas längskidsbrallor också som var som ett korvskin och hennes tajttröja så det ska ni veta att det blev nästan som en fartdräkt ;D haha.
Sen hade jag ju mammas fartskidor sen -92. Längre plankor får man leta efter, går inte att svänga med de, och det är verkligen sant.
Eftersom jag har gjort 1.06 förut och de som tog ledningen idag hade 1.03 och tvåan 1.06 så satsade jag på att komma under 1.06, men det var ju få som trodde de.. men där trodde de allt fel. För jag hade en fart på 84 km/h och en sluttid på 1.00.42 och det vann jag på! JAG VANN!!!! Damklassen med 70-80 kilos tanter, fyfan det trodde de inte att jag skulle klara. hahaah!
Sen vann ju lillebrorsan p14-15 klassen, robin kom tvåa i herrklassen och mamma fyra. Måste även skryta lite med att jag körde i samma hastighet som min storebror och jag körde fortare än han..han som väger typ 20 kilo mer än mig :p han fick 1.00.52. bli klåd av lillsyrran :P
Idag har de varit en bra dag för familjen bäckström. Är vi störtloppsfamiljen eller är vi störtloppsfamiljen?






ma höres.


/ störloppschina.

2009-04-09 @ 21:11:19
norskarna invaderar!


Hello,

Igår när vi var på coop så kan man ju inget annat säga än att den här helgen är nog norskarnas, har aldrig mött så många norskar inne på en svensk mataffär förut.. herregud. Vill inte tänka på hur många norskar det är uppe i åre/storlien den här helgen. Där brukar de komma en massa norska ungdomar som super sig skitfulla och bara lever runt så man får tar hjälp av norskapolisen eftersom de uppe i åre inte klarar av de själv :P
Idag när vi åkte upp till bydalen så kanske vi mötte omkring 80 bilar, varav 63 st var norska (vi räknade faktiskt). Jag visste faktiskt inte att norskar åkte till östersund för att handla påskmat osv.. det är ju tusan 30 mil från trondheim till östersund och bara de kostar ju en bit att åka.
Fast eftersom kronan är så låg i sverige just nu så förstår jag faktiskt att norskar åker hit och handlar.. då kan de ju köpa kläder och sånt shit i samma veva..

Sitter ju som sagt uppe i husvagnen nu, mamma och robin är ute och vallar skidorna eftersom det är störtloppstävling imorgon och så måste man ju ha superskidor! (: haha

Min farbror ringde också förut idag och frågade om jag ville med till sundsvall och jobba på vårmässan och sälja glass under 4 dagar, såklart tackar man ju ja. Glad för alla pengar man får :)

ma höres.

/china.

2009-04-08 @ 13:05:55
onsdag

Hello,

Just nu händer det inte speciellt mycket i mitt liv, har blivit jobb för de mesta eller så är man uppe i fjällen.
Idag blev det trotts allt inge jobb, kanske lite skönt de när jag har världens träningsverk från gymmet. ^^
Satt och kollade i lite gamla resultat från min "simtid" och hittade en hel del tidningsutklipp från brunflotiden också, roligt att läsa.
Tror att mamma slutat nu klockan 13, sen ska vi baka piroger och handla tills helgen i fjällen. Idag kommer robin hem också om jag inte har fel?

Jag tror jag ska gå förbi till blåsan och köpa lite bananer och choklad, Jag ska nämligen baka banan och choklad muffins hade jag tänkt. Det kan ju vara gott tills både victor och robin kommer hem sen :) Skulle vilja baka en påsktårta också, får höra vad mamam tycker om det. Med småkycklingar och sånt av maripan, :)



idag är det 3 år sedan.


ma höres

/china.

2009-04-06 @ 17:29:37
måndag

tjobre,

Jobbade idag till 13, sen gick jag ner på min lågstadieskola och fixade vik, så nu är det bara att skriva om CV:t. göttans!
Har kollat på sveriges match mot kanada också, rann ju iväg lite där på slutet vilket var lite trist så klart.
Men ska laga lite mat till brorsan nu sen ska vi åka och träna. (:




Jag vill åka till spanien!


ma höres

/china.

2009-04-05 @ 21:28:30
söndag

Hello,

Såg igår att miracle skulle gå på tv, filmen alltså.. så det blev till att kolla på den med pappa och victor. Fast båda de två dissade mig där vid kvart över tolv så jag fick sitta och kolla klart på den själv när alla andra låg och sov, himla roligt ska jag säga er.
Så jag var ju lite trött imorse när vi skulle upp, men det fixade sig ganska bra ändå. Inte lika fint väder som igår men helt okej.. dock kom slasket i backen ganska snabbt så det var inte så himla roligt att åka.. jag och victor tog en sväng till bydalen där vi jibbade lite, jo jag vågade på mig ett hopp mina damer och herrar!  Fast jag måste erkänna att victor ägde ut mig totalt, fast jag får skylla på att han hade skidor och jag bräda (: haha

Nu ikväll har jag varit en sväng på gymmet,måste börja få bort det överflödiga på kroppen nu. Det är dax att börja träna igen känner jag!
Har också sagt hejdå till pappsen som åker till finland i två veckor för att jaga ett flygplan. Varje dag ska han vara i någon ny stad dit planet kommer sen de har åkt sin sväng till mallis, inte de roligaste säger jag och inte pappa heller som får åka sisådär 70 mil enkel vissa dagar för att komma till rätt ställe..sen kan han heller inte vara med oss i påsk vilket var SKIT!  :/

Imorgon börjar jag jobba kvart över sju också, livet är hårt på dagis ska ni veta..det betyder att jag ska gå och lägga mig nu.

ma höres.


/china.

2009-04-04 @ 21:48:17
bydalen.

Goddagens,

Sitter uppe i hovde just nu och kollar på någon film på 4an som jag missade början på.
Idag har det nog vart en av de bästa dagarna här uppe någonsin, jag kan verkligen känna hur det bränner i ansiktet av solen. Vi tog med oss renskinnen, och åkte upp på vårt vanliga ställe och grillade till lunch, kunde inte bli bättre en dag som denna. Sen blev de för blött i backen men vad gjorde de när jag ändå låg och solade hela dagen typ ^^
Hoppas att det blir samma väder imorgon också. (:
jag är så lycklig.

idag fyller malin 20 också, grattis grattis grattis!  Hoppas att vi ses snart.


ma höres.

/china.


2009-04-03 @ 12:13:38
fredag.

Hello,

Igår blev det inte så mycket gjort, var nere på stan en sväng med victor och kollade på en ny jacka, sen blev de också en tårtbit på törners (:
Idag var jag duktig och ringde till distrikssköterskan och bokade en tid så att jag får komma dit nästa vecka, jag som inte tycker om att ringa till okända i telefon, det är nog en av de värsta sakerna jag vet. Men nu klarade jag ju de, bra emma bra! :)
Var också ner på blåsan och handlade lite till helgen, åker ju upp till bydalen idag och är där hela helgen :) Tänk va skönt det är att bo här hemma igentligen, man kan åka upp till fjällen varje helg..det kunde man ju inte precis där nere i söder.
Mamma och victor kommer hem vid 13, då blir de ner till stan igen och visa mamma jackan om jag ska köpa den, sen ska victor får akupunktur också, stackarn.

Inatt var de första natten som jag sov i mitt rum, och jag måste faktiskt erkänna att jag sov riktigt bra. Ibland får jag dåliga viddar av att vara på övervåningen själv, men det är säkert bara något som jag har inbillat mig.





Madde, jag måste få tag i dig, första veckan i juni? Kan och vill du?


nu blir de lite lunch,

ma höres.

/china.
 

2009-04-01 @ 22:32:03
onsdag.

Hello,

Idag har de blivit jobb för hela slanten. Ett barn kom iaf fram till en av fröknarna och frågade vad alla hette..maria som en av fröknarna heter började berätta. anki, maria, maria, jenny... och så är emma här idag också. En tjej lyser upp och säger ; jaa, emma har ju också börjat här, hon är ju ett barn hon också.
ser de mig inte som en vuxen, buhhuu! Ne men de kallar mig faktiskt fröken ibland också..när de inte blir emma.
Idag har de ju också varit himla pluggrader hela dagen vilket är = tösnö och jättemycket vatten = barn blir glada.
Kan ju bara konstatera lite såhär att efter 5312 byte av handskar så är man inte så jättehappy att det är tö.
När en av killarnas mamma på min avdelning kommer för att hämta sitt barn så upptäcker jag att han sitter i sandlådan och gräver upp den sand han får tag på.. och äter såklart. Mamman säger då ; men romeo, inte ska du väl äta sand. Det smakar ju inte gott. Joo, säger romeo..för jag har gjort en sandkaka. (: Ibland så förstår jag inte vart de får allt ifrån. :P

Kom iaf hem och dog på soffan, tror jag sov i nån timme innan mamma väckte mig.
Åkte ner och hämtade pappa på station och nu ikväll har jag planerat spanien med mina kära föräldrar.
Måste höra med två personer om de vill följa med en vecka, sen blir jag nog där själv en vecka innan de andra kommer.. om jag nu inte åker ner med lillbrorsan direkt. Kan ju vara lite roligt att vara där med honom själv också (: haha hur ska vi klara oss? ^^ Om jag nu skulle bli själv där en vecka så har jag ju min " andra familj" från jönköping som jag alltid kan vara hos, kommer bli kung vilket det blir.

Nu ska jag sova i mitt, rum..första gången jag kom hem jag ska göra de. Tycker inte om att sova på övervåningen själv när inte robin är hemma och sover i rummer bredvid. Vet inte vad jag har inbillat mig men inatt måste jag pröva eftersom jag har sovit så dåligt de senaste nätterna.


Idag är det en månad sen, <3


ma höres.

/china.

RSS 2.0